En tjeneste fra Røde Kors Sirkulært

Logo

Om tjenesten

Levd er en ny tjeneste som skal gjøre det enkelt å handle brukte barneklær. Enkelt og greit.

Vi forstår at det ikke alltid er like lett for småbarnsforeldre å handle brukt i dag og at man derfor ofte ender opp med å kjøpe nytt. Dagens tekstilindustri står i følge framtiden i våre hender for nesten 8% av klimagassutslippene i dag, og det må vi alle sammen gjøre noe med.

Levd er en liten hjelp på veien til å gjøre bærekraftige valg, til de enkleste. Hos oss finner du foreløpig klær for barn fra 0-12 år, men det er bare starten.

Levd har også som formål å hjelpe mennesker som trenger det. Overskuddet fra Levd sitt salg skal gå til Røde Kors’ humanitære arbeid. Målet for arbeidet til Røde Kors er blant annet å redde liv, bidra til trygg oppvekst og liv i verdighet. Sammen kan vi gjøre en forskjell for mennesker, og for miljø. To fluer i en smekk, er ikke det fint?

Hvor kommer klærne fra?

Har du sett innsamlingsboksene rundt omkring som det står Røde Kors på? Dette er tøyinnsamlingen til Røde Kors. Fra tøyinnsamlingen kommer det inn så mye fint! Vi kvalitetssjekker alle klærne, og klargjør de for salg i nettbutikken. Da gjør vi det enklere for folk å velge de mest bærekraftige klærne, i stedet for å kjøpe nytt. En ganske så fysisk, krevende prosess, men det syns vi både klærne og familiene fortjener.

Tøyinnsamlingen til Røde Kors kan du lese mer om her.

Har du lyst til å donere direkte til Levd?

Send oss en mail på hei@levd.no, så hjelper vi deg mer enn gjerne for å finne en løsning på det.

Husk at dette er klær som noen andre skal kjøpe, så tenk på det før du pakker klærne til oss. Rene og fine plagg i god stand selges raskere, og det øker sjansen for at de senere kan komme tilbake til oss, klare til et nytt salg.

Hva trenger dere til butikken?

Vi tar i mot rene plagg i god tilstand som fortjener et nytt liv. Plagg som er enten er nye, litt brukt, eller fortsatt er i god tilstand er plagg vi veldig gjerne ønsker oss. Dessverre er det ikke like enkelt å selge plagg med mange flekker/misfarging, nupper, slitasje, utvasket/bleket farge eller ødelagte elementer. Dette er derfor plagg vi ikke kan ta i mot.

Bli med på vårt nyhetsbrev

Ingen spam, kun nyttig informasjon, tips og masse fine, brukte barneklær!

Epost adresse

Vi tar personvern på alvor, les hva vi gjør med dataen din her.